Reklamsamarbeten och PR på Teknifik.se

En av Sveriges främsta teknikbloggar med över 40 000 läsare i månaden.

Teknifik.se är en blogg om teknik och internet som vill göra våra digitala liv enklare och roligare.

Teknifik riktar sig till den vanliga konsumenten såväl som tekniknörden och är skriven på ett sätt så att alla ska kunna hänga med. Oavsett nivå på teknikintresse behöver vi alla använda teknik i vår vardag och på jobbet. Därför tycker jag att alla ska kunna hitta inspiration, tips och hjälp för att få ett enklare och mer effektivt digitalt liv.

På bloggen kan du läsa lärorika guider, smarta tekniktips, lära dig om sociala medier, grunderna i digital design, reflektioner över det digitala samhället, pryltester, tekniknyheter, podcasttips m.m.

Jag startade Teknifik i januari 2016 och har genom målmedvetet arbete med SEO och sociala medier växt till en av de främsta teknikbloggarna i Sverige. Sedan oktober 2017 jobbar jag heltid som teknikjournalist, bloggare, influencer och föreläsare inom tech och internet.

Teknifik i siffror

Statistik, målgrupp och sociala medier

. . .

9 000 +

unika läsare per vecka

. . .

Målgrupp: ålder

  • Andel av läsare i %

12 000 +

sidvisningar per vecka

. . .

16 %

återkommande läsare

. . .

2 000 +

mailprenumeranter på Teknifik Plus

. . .

500 +

läsningar på Bloglovin' per vecka

. . .

3 900 + följare på Instagram @teknifik
 1100 + följare på Facebook
 1 800 + följare på Twitter @elinhaggberg 
2 000 + prenumeranter på Youtube 

Bloggstatistiken kommer från Google Analytics

Vad kan vi som företag tjäna på ett samarbete med Teknifik?

. . .

Genom ett sponsrat inlägg på Teknifik exponeras ert varumärke på ett naturligt, positivt och personligt sätt för min målgrupp och mina följare. Mina målgrupp är ganska unik inom tech-ämnet då mer än 62% av mina läsare är kvinnor (80 % på Instagram), den största andelen 18-35 år.

Jag använder min bakgrund som journalist för att berätta om vardagsteknik, framtiden och kreativa digitala verktyg på ett sätt som engagerar, utbildar och är lätt att förstå. Jag har utvecklat effektiva metoder för att föra samman storytelling och marknadsföring på ett naturligt sätt.

Jag har en nära relation till min målgrupp som har ett stort förtroende för mig. Eftersom jag vet vad mina läsare gillar så kan jag skapa ett inlägg där ni som företag får bästa möjliga exponering. Ett inlägg hos mig ses av mina läsare mer som ett tips från en kompis än en reklamannons. Något ger högre engagemang och en positivare upplevelse hos läsaren än annan reklam.

I ett samarbete med mig får ert företag inte bara möjlighet att synas och höras i mina kanaler utan ni får också högkvalitativt innehåll att dela vidare i era egna flöden. Till exempel en lärorik guide, en framtidsspaning, en engagerade video eller ett intressant podcastavsnitt.

Teknifik är en av de främsta teknikbloggarna i Sverige. Jag syns och hörs som teknikexpert i TV och radio och har därför ett högt förtroende inom mitt ämne och ett starkt personligt varumärke. Dessa styrkor får ni del i när vi gör ett samarbete tillsammans. 

Jag har genom strategiskt arbete med SEO mycket kraft bakom mina länkar och är toppresultat på många attraktiva sökord inom vardagsteknik, sociala medier och digitala tjänster. Det hjälper er att dra trafik till er egen sajt.

Jag har väldigt låg andel sponsrade inlägg och har inte externa reklambanners på min blogg. Det innebär extra mycket exponering och en exklusivitet för er som företag. Mina läsare vet helt enkelt att jag väljer mina samarbeten med omsorg och därför har mina samarbeten högt engagemang och positivt mottagande från mina läsare.

Vad kostar det att samarbeta med Teknifik?

. . .

Sponsrat inlägg

från 15 000 kr

Detta är perfekt för dig som vill ge en boost till en kampanj, bygga SEO till en sajt eller nå ut med en nyhet. Jag skriver ett inlägg som på ett naturligt sätt förevisar er produkt, tjänst eller kampanj. Inlägget har ett högkvalitativt innehåll med värde för min målgrupp. Ni har möjlighet att få med ett sponsor-budskap samt 2 länkar.

Reklamsamarbete

från 40 000 kr

Vi kommer överens om ett upplägg med 2-3 inlägg i mina kanaler över en tidsperiod som passar oss båda där jag på olika kreativa sätt visar fördelarna med ert företag, tjänst eller produkt. Ni får stora möjligheter att skräddarsy fokus och budskap samt positiv exponering i mina sociala medier under perioden. Ett samarbete över längre tid knyter starka band mellan ert varumärke och mina följare. Här finns även möjlighet att koppla på rörligt innehåll i form av video på min och/eller er youtubekanal eller sociala medier.

Influencer-samarbete

från 80 000 kr

Det här är alternativet för dig som älskar Teknifik och som vill bygga ett långsiktig samarbete med mig och mina följare över tid. Detta är det absolut bästa sättet att skapa en trovärdig, kostnadseffektiv och värdefull influencer-marknadsföring. The sky is the limit för vad vi kan uppnå tillsammans. Innehållserier, event, medverkan i era kanaler, mig som kreativt bollplank för er marknadsavdelning?

Min första prioritet är alltid mina läsare och min integritet och trovärdighet som bloggare och journalist. Det innebär att jag ska kunna stå för allt jag publicerar på teknifik.se och att alla betalda samarbeten ska ha relevans och vara intressanta för min målgrupp.

För oss på ResQ Club vill vi alltid att ett potentiellt samarbete ska vara relevant både för oss som företag men även för influencern och hennes/hans läsare.
Med Elin på Teknifik var det som en match made in heaven. Hennes kom igång-guide är numera den guide som vi själva skickar ut till potentiella partners och nya användare som inte kommit igång med ResQ Club.

– Agnes Lindberg, country manager Sweden på ResQ Club

Hur går ett samarbete på Teknifik.se till?

. . .

Vi kommer överens om vilken typ av samarbete vi skulle vilja utforma och en offert för detta. Jag lägger alltid tid och kreativ energi på att hitta en bra och passande vinkel på samarbetet så det passar er som företag, min blogg och min målgrupp. Ett sponsrat inlägg måste hålla hög kvalité och vara relevant för att inte sänka trovärdigheten.

Jag skriver ihop inlägget och skickar en förhandsvisningslänk till bloggen före publicering så ni får kolla av så allt känns bra.

Alla samarbeten märks självklart tydligt ut med ”Inlägget är ett reklamsamarbete med X”, i enlighet med marknadsföringslagen.

Vi bestämmer gemensamt ett publiceringsdatum som passar oss båda. Inlägget publiceras på Teknifik.se. Om det ingår i vårt samarbete sprider jag även inlägget i mina sociala medier (facebook, twitter, instagram). I samband med publiceringen skickar jag faktura till er enligt överenskommelse.

En vecka efter publicering samlar jag ihop statistik och engagemang kring samarbetet och skickar i en rapport till er om ni önskar.

Okej, det låter bra! Hur går vi vidare?

Det bästa för båda parter är om vi först enas om omfattningen på samarbetet och en offert för detta. Därefter kan antingen jag ta fram idé och vinkel, återkoppla detta med er och sedan fortsätter vi utifrån det.  Vi kan även boka ett Skype-möte eller spåna vidare tillsammans via mail.

Vi sätter en tidsplan för skapandet och publicering av inlägget utifrån vad som ska göras och sedan är det bara för er att luta er tillbaka medan jag skapar ett grymt, högkvalitativt och engagerande innehåll.

Tidigare samarbeten

Ett urval

. . .

PR, produkttester och recensioner

Jag är intresserad av att testa och recensera nya prylar, appar och tjänster om de är relevanta för min målgrupp. Det handlar främst om teknik och tjänster som underlättar skapande, kreativitet, egenföretagande och vardagslivet.

Jag recenserar framförallt nya prylar i Aftonbladet TV varannan måndag. Mina ord och åsikter är alltid mina egna.

Observera att pressutskick inte garanterar exponering på teknifik.se och att jag ej ansvarar för att skicka tillbaka saker som skickats utan tidigare överenskommelse.

Att jag går med på att testa er pryl eller tjänst är inte detsamma som att jag garanterat kommer publicera om den på Teknifik.se. För garanterad exponering på Teknifik.se maila mig med en förfrågan om ett betalt samarbete.

Recensioner

Ett urval

. . .