Reklamsamarbeten och PR

Teknifik riktar sig till den vanliga konsumenten såväl som tekniknörden på ett inkluderande sätt så att alla ska kunna hänga med. Oavsett nivå på teknikintresse behöver vi alla använda teknik i vår vardag och på jobbet. Därför vill jag ge  inspiration, tips och hjälp för att ge dig ett enklare och roligare digitalt liv.

Genom Teknifik kan du läsa lärorika guider, smarta tekniktips, lära dig om sociala medier, grunderna i digital design, reflektioner över det digitala samhället, pryltester, tekniknyheter, podcasttips och mycket mer.

Sen våren 2024 är Teknifik omvinklat som ett nyhetsbrev med hela arkivet på blogget som vanligt. Läs mer om det här.

Statistik och målgrupp

13 000 +

läsare i månaden på Teknifik.se

860 +

prenumeranter på Teknifik som nyhetsbrev

7 900 +

följare på Instagram @teknifik

3 200 +

prenumeranter på Youtube

94 %

läsare i Sverige

Kvinnor 24-34 år

min största och mest engagerade målgrupp

Vad kan vi som företag tjäna på ett betalt samarbete med Teknifik?

Genom ett sponsrat inlägg på Teknifik exponeras ert varumärke på ett naturligt, positivt och personligt sätt för min målgrupp och mina följare. Mina målgrupp är ganska unik inom tech-ämnet då merparten av mina läsare och följare är kvinnor (80 % på Instagram), den största andelen 18-35 år.

Jag använder min bakgrund som journalist för att berätta om vardagsteknik, framtiden och kreativa digitala verktyg på ett sätt som engagerar, utbildar och är lätt att förstå. Jag har utvecklat effektiva metoder för att föra samman storytelling och marknadsföring på ett naturligt sätt.

Jag har en nära relation till min målgrupp som har ett stort förtroende för mig. Eftersom jag vet vad mina läsare gillar så kan jag skapa ett inlägg där ni som företag får bästa möjliga exponering. Ett inlägg hos mig ses av mina läsare mer som ett tips från en kompis än en reklamannons. Något ger högre engagemang och en positivare upplevelse hos läsaren än annan reklam.

I ett samarbete med mig får ert företag inte bara möjlighet att synas och höras i mina kanaler utan ni får också högkvalitativt innehåll att dela vidare i era egna flöden. Till exempel en lärorik guide, en framtidsspaning, en engagerade video eller ett intressant podcastavsnitt.

Teknifik är en av de främsta teknikbloggarna i Sverige. Jag syns och hörs som teknikexpert i TV och radio och har därför ett högt förtroende inom mitt ämne och ett starkt personligt varumärke. Dessa styrkor får ni del i när vi gör ett samarbete tillsammans. 

Jag har genom strategiskt arbete med SEO mycket kraft bakom mina länkar och är toppresultat på många attraktiva sökord inom vardagsteknik, sociala medier och digitala tjänster. Det hjälper er att dra trafik till er egen sajt.

Jag har väldigt låg andel sponsrade inlägg och har inte externa reklambanners på min blogg. Det innebär extra mycket exponering och en exklusivitet för er som företag. Mina läsare vet helt enkelt att jag väljer mina samarbeten med omsorg och därför har mina samarbeten högt engagemang och positivt mottagande från mina läsare.

PR, recensioner och pryltester

Jag är intresserad av att testa och recensera nya prylar, appar och tjänster om de är relevanta för min målgrupp. Det handlar främst om teknik och tjänster som underlättar skapande, kreativitet, egenföretagande och vardagslivet. Mina ord och åsikter är alltid mina egna.

Observera att pressutskick inte garanterar exponering på teknifik.se och att jag ej ansvarar för att skicka tillbaka saker som skickats utan tidigare överenskommelse.

Att jag går med på att testa er pryl eller tjänst är inte detsamma som att jag garanterat kommer publicera om den på Teknifik.se. För garanterad exponering på Teknifik.se maila mig med en förfrågan om ett betalt samarbete.