Elin Häggberg – CV

Elin Häggberg Teknifik Influencer journalist teknik tech bloggare

Om mig

Född 1989, bor i Örebro, gift.

Teknikbloggare, föreläsare och egenföretagare.

Utbildad medievetare, digital designer och journalist

Kreativ, organiserad och håller alltid deadline

Tilldelades Stora Influencerspriset för "Årets medlem" 2016

Tilldelades Stora Influencerpriset för "Årets Varumärke" 2017

Tilldelades Womengineer Award för "Best informer" 2018

MEDIA/WEBB/RADIO

Driver bloggen Teknifik.se

teknifik-graphic-profile-515x515

Teknifik är en blogg om teknik, internet och den digitala världen som jag startade i januari 2016 med syfte att inspirera, informera och utbilda. Bloggen är Sveriges största personliga teknikblogg med 8 500-9 000 unika besökare i veckan.

Reklamsamarbeten och PR på Teknifik.se

teknifik.se

Podcast Teknikens Under

Podcasten Teknikens under lanserades i augusti 2018 och seglade direkt upp på topplistan i kategorin "Teknik" på iTunes och utnämndes även av Amelia till "hetast just nu". Den första säsongen gjordes i samarbete med Female Engineer Network och sponrades av Fortum och Acacemic Works. Den andra säsongen gjorde jag på egen hand med sponsorerna Wise IT och Sonos.

Om podden

Vi lever i en fantastisk tid av ny teknologi och digital utveckling – men vad gör tekniken med oss människor? Hur påverkar och förändrar den våra liv?

Teknikjournalisten Elin Häggberg undersöker detta genom att varannan vecka utforska olika teman och prata med forskare, experter, journalister, tänkare och helt vanliga människor. Alltid i den lättillgängliga och inkluderande anda som blivit Elin Häggbergs signum på bloggen teknifik.se och i hennes föreläsningar.

iTunes / Apple Podcasts

Acast

Spotify

Teknikexpert i Aftonbladet Morgon

Under flera år snackade jag tekniktrender och recenserade prylar i Aftonbladet Morgon som sändes på Aftonbladet TV och TV3.

Elins Teknikskola på P4 Örebro

Under 2017-2018 gjorde jag "Elins Teknikskola" på P4 Örebro, här hittar du alla avsnitt. Jag var med live i studion och förklarade ett teknikbegrepp eller fenomen på ett enkelt sätt så alla skulle kunna förstå. Jag gjorde även en förklarande film som publicerades på P4 Örebros facebooksida.

Skribent på Influencers of Sweden

Mars 2016 - December 2017
Frilansskribent för Influencers of Swedens sajt med inlägg under Tech thursday. Tips och trix för bloggare och influencers.

Kvällsreporter på P4 Område Mitt

sveriges-radio-sr-logga

September 2016 - Februari 2017
Tre dagar i veckan jobbade jag som kvällsreporter för P4 Område Mitt (stationerad i Örebro). Jag bevakade för nyheter, uppdaterar webb och sociala medier, gjorde radioinslag, modererade i sociala medier m.m. åt P4:s kanaler i Örebro, Värmland, Dalarna och Gävleborg.

Nyhetssändare, reporter och digital redaktör på P4 Örebro

sveriges-radio-sr-logga

Juni 2016-Augusti 2016
Under sommaren 2016 var jag sommarvikarie på P4 Örebro, Sveriges Radio. Jag jobbade främst på nyhetsdesken som sändare och reporter. Ibland jobbar jag även med hela kanalens digitala arbete på webb och i sociala medier som digital redaktör. 

Krönika för Internetmuseum

elinhaggbarg

På uppdrag av Internetmuseum utförde jag ett experiment där jag var utan sociala medier under en veckas tid. Resultatet presenterades sedan i en krönika som är en del av utställningen: "Tills@mmans - en utställning om sociala medier"

Elin Häggberg: ”Utmaningen – en vecka utan sociala medier”

Publicerad 2016-04-06

EARLY DAYS

Webbmaster och redaktör på Equalizer.se

equalizer_icon_ny10

2013-2015
Jag var med och startade, designade och drev den feministiska musikbloggen Equalizer. Vi hade över 2000 följare på facebook och mellan 1000-3000 läsare i veckan när vi var som mest aktiva. Bloggen lades ned i oktober 2015.

Ordförande och kanalchef för Radio Campus

rc_bara_logga-150x150

2014-2015
Under mina år på Örebro universitet har jag varit en stor del i studentradion där jag bland annat varit ordförande, stationschef, utbildningsansvarig samt utvecklat en ny grafisk profil och hemsida åt stationen. Har även varit engagerad i Studentradion i Sverige (SRS) som medlem i valberedningen.

Reporter och nyhetssändare på P4 Gävleborg

p-plats-i-verkligheten_24804992342_o

Okt 2012-Aug 2013
Praktikplatsen under andra året på Bollnäs folkhögskolas radiolinje ledde till en anställning som reporter och nyhetspresentatör på P4 Gävleborg där jag bevakade bland annat kommunpolitik, kulturhändelser och rättegångar. Som nyhetspresentatör bemannade jag desken, nyhetsvärderade, skrev telegram och presenterade nyheter i livesändning.

WEBB- OCH GRAFISK DESIGN

Frilansdesigner sen 2012

text-logo3

 

Jag startade min enskilda firma 2012 när jag började få fler och fler uppdrag inom grafisk design och webbdesign. Mina främsta verktyg är Adobe Illustrator och Photoshop men jag är välbekant med större delen av adobe-sviten. Hemsidor bygger jag främst i Wordpress och jag älskar att koda med språken HTML, CSS, jQuery och PHP.