Föreläsare och moderator

De senaste åren har jag föreläst på skolor, företagsevent, universitet, utbildningsdagar och många andra sammanhang. Jag har flera populära föreläsningar men uppdaterar och anpassar alltid efter målgrupp och sammanhang. 

Vill du ha med mig hela dagen? Jag har god erfarenhet av att moderera både stora heldagskonferenser och mindre, intima evenemang.

Några av mina föreläsningar

Generativ AI och ChatGPT

Jag förklarar de senaste trenderna och tjänsterna inom artificiell intelligens och syntetisk media. Det sker ett stort paradigmskifte nu och nya tjänster dyker upp varje sekund. Hur kan AI användas för att förenkla livet och jobbet? Hur funkar det? Vilka risker finns? Och hur ser framtiden ut?`En föreläsning i tiden som kan anpassas utifrån målgrupp och bransch med aktuella och roliga exempel.

Web3, blockchain och NFTs

Vill du lära dig mer om de senaste trenderna kring framtidens internet? Många har hört talas om kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum – men vilken framtiden är det kryptoentusiasterna hoppas bygga? Jag berättar om de här ganska krångliga begreppen på ett enkelt, lättbegripligt och objektivt sätt. Du får en överblick av vad både entusiasterna och kritikerna säger och ges en möjlighet att bilda en egen uppfattning.

Bli vän med tekniken

I den här föreläsningen delar jag med mig av min unika metod för att i fem steg bli en mer aktiv och självsäker teknikanvändare. Teknikpanik skapar stress och dålig arbetsmiljö, dessutom kostar teknikstrul miljontals kronor för företag och organisationer i förlorad arbetstid. Genom att peppa personer att bli aktiva teknikanvändare kan vi skapa en positiv loop som ger en bättre vardag, bättre business och bättre framtid!

Teknik och jämställdhet

Teknik- och IT-branschen är inte jämställd, långt ifrån. Varför har det blivit så och borde vi göra något åt det? I denna föreläsning går jag tillbaka i historien för att förklara varför teknik blivit ett så mansdominerat område. Jag berättar även om vilka konsekvenser denna ojämställdhet kan få för framtiden. Slutligen ger jag några förslag och idéer på hur vi kan lösa problemet! Denna föreläsning passar både vuxna och unga.

Bättre strategi för sociala medier 2023

Förändringar på plattformarna, nya regler och snabba trender gör det allt svårare för företag och organisationer att nå ut via sociala medier. I den här föreläsningen får du en omvärldsspaning och överblick över sociala medier-landskapet 2022 plus en framtidsspaning vart vi är på väg. Med avstamp i detta ger jag dig mina bästa tips för förhållningssätten, plattformstänket och formaten som bygger rätt strategi för sociala medier just nu!

Framtidens yrkesliv – digitalisering & AI

En föreläsning där jag med tydliga exempel förklarar hur digitaliseringen förändrat hur vi jobbar och förutsättningarna på arbetsmarknaden. Jag berättar om vilka kompetenser som kommer behövas i framtiden. Och svarar på den ständigt överhängande frågan: kommer robotarna ta våra jobb? Jag berättar även om hur sociala medier och internet innebär nya möjligheter för entreprenörer och företag.

Kom igång med sociala medier

Behöver du lära dig grunderna i sociala medier och komma igång med ett mer strategiskt tänk kring din marknadsföring? I denna föreläsning ger jag en överblick över det digitala medielandskapet och en enkel ingång till att jobba med sociala medier för att nå resultat. Denna föreläsning passar bra för företag och andra som ännu inte riktigt fått arbetet med sociala medier. Kan anpassas efter olika branscher!

Skapa engagerande Instagram Stories

I denna populära och tips-packade föreläsning fokuserar jag på det populära Stories-formatet. Du får lära dig hur formatet funkar, hur de som lyckas gör, enkla arbetssätt och några riktigt coola hacks. Denna föreläsning är populära bland kommunikatörer, journalister, marknadsförare, egenföretagare och influencers. Alla får med sig massor med konkreta tips och kunskaper att börja använda direkt.

Vad är influencer marketing?

Denna föreläsning kan vinklas mot marknadsförare och företag som vill lära sig att jobba med influencer marketing. Den kan även riktas mot allmänheten eller unga för att förklara hur influencers jobbar, hur de tjänar pengar och vad vi kan lära oss från influencers. Hur går ett samarbete till? Vilka lagar gäller? Hur vet man om en influencer är trovärdig? Allt detta och mycket mer får du svar på.

Sagt om mina föreläsningar

”Elin lyckades på ett fantastiskt sätt skräddarsy en föreläsning utifrån våra behov. Hon levererade innehållet med humor och på ett inspirerande samt intresseväckande sätt. Elin var dessutom oerhört proffsig och tillmötesgående i kontakten med oss.”
Emma Lado
Örebro Läns Bildningsförbund
”Elin guidade oss genom sociala-medie-jungeln med smittande engagemang, tydlighet och väckte nya tankar."
Anja Ek
RF-SISU
”Mina förväntningar är höga när vi jobbar med Elin, eftersom jag vet hur bra hon är, men hon lyckas fasiken alltid överträffa varenda förväntning jag byggt upp. Spara de där pengarna ni tänkt lägga på ett stort namn med en standardiserad föreläsning, och lägg dem istället på en dedikerad och pedagogisk föreläsare som gör skillnad på riktigt! 💪🌟”
Sandra Dalåsen
Eventkoordinator & Processledare på Compare
”Elin Häggberg var påläst, förberedd, engagerad och dessutom en supersnygg presentation. Innehållet var dessutom helt rätt i tiden. Tog med mig många nya tankar från hennes föreläsning!”
Deltagare
Sitevisiondagarna örebro
"Elin har en solklar förmåga att förenkla och förmedla kunskap om något så stort som framtid och digitalisering. Hon fick publiken att känna sig delaktiga genom hela föreläsningen och det märktes att Elins innehåll gav dem en hel del ”aha”-upplevelser. Proffsigt och underhållande."
Mikaela Aare
Vägledningsverkstan
”Elin utmanar och inspirerar till att se möjligheterna som finns i och med samhällets digitalisering. Hon gör det med övertygelse, humor, distans och ett stort engagemang!”
Daniel Ahlstedt
Utvecklingspedagog på skolförvaltningen i Kristinehamn