Föreläsare och moderator

De senaste åren har jag föreläst på skolor, företagsevent, universitet, utbildningsdagar och många andra sammanhang. Jag har flera populära föreläsningar men uppdaterar och anpassar alltid efter målgrupp och sammanhang. 

Vill du ha med mig hela dagen? Jag har god erfarenhet av att moderera både stora heldagskonferenser och mindre, intima evenemang.

Några av mina föreläsningar

Framtidens yrkesliv – digitalisering & AI

En föreläsning där jag med tydliga exempel förklarar hur digitaliseringen förändrat hur vi jobbar och förutsättningarna på arbetsmarknaden. Jag berättar om vilka kompetenser som kommer behövas i framtiden. Och svarar på den ständigt överhängande frågan: kommer robotarna ta våra jobb? Jag berättar även om hur sociala medier och internet innebär nya möjligheter för entreprenörer och företag.

Teknik och jämställdhet

Teknik- och IT-branschen är inte jämställd, långt ifrån. Varför har det blivit så och borde vi göra något åt det? I denna föreläsning går jag tillbaka i historien för att förklara varför teknik blivit ett så mansdominerat område. Jag berättar även om vilka konsekvenser denna ojämställdhet kan få för framtiden. Slutligen ger jag några förslag och idéer på hur vi kan lösa problemet! Denna föreläsning passar både vuxna och unga.

Filma för sociala medier

En inspirerande och fartfylld föreläsning om att få ut det mesta av mobilen när du filmar för sociala medier. Jag lär ut de enkla tipsen som gör stor skilnad för bättre ljus, miljö och ljud. Dessutom går jag igenom vad som är viktigt att tänka på, format och vad du behöver göra för att fånga tittarens uppmärksamhet. En populära föreläsning bland journalister, kommunikatörer, företagare och influencers.

Kom igång med sociala medier

Behöver du lära dig grunderna i sociala medier och komma igång med ett mer strategiskt tänk kring din marknadsföring? I denna föreläsning ger jag en överblick över det digitala medielandskapet och en enkel ingång till att jobba med sociala medier för att nå resultat. Denna föreläsning passar bra för företag och andra som ännu inte riktigt fått arbetet med sociala medier. Kan anpassas efter olika branscher!

Skapa engagerande Instagram Stories

I denna populära och tips-packade föreläsning fokuserar jag på det populära Stories-formatet. Du får lära dig hur formatet funkar, hur de som lyckas gör, enkla arbetssätt och några riktigt coola hacks. Denna föreläsning är populära bland kommunikatörer, journalister, marknadsförare, egenföretagare och influencers. Alla får med sig massor med konkreta tips och kunskaper att börja använda direkt.

Vad är influencer marketing?

Denna föreläsning kan vinklas mot marknadsförare och företag som vill lära sig att jobba med influencer marketing. Den kan även riktas mot allmänheten eller unga för att förklara hur influencers jobbar, hur de tjänar pengar och vad vi kan lära oss från influencers. Hur går ett samarbete till? Vilka lagar gäller? Hur vet man om en influencer är trovärdig? Allt detta och mycket mer får du svar på.

Sagt om mina föreläsningar

”Elin Häggberg var påläst, förberedd, engagerad och dessutom en supersnygg presentation. Innehållet var dessutom helt rätt i tiden. Tog med mig många nya tankar från hennes föreläsning!”
Deltagare
Sitevisiondagarna örebro
”Elin utmanar och inspirerar till att se möjligheterna som finns i och med samhällets digitalisering. Hon gör det med övertygelse, humor, distans och ett stort engagemang!”
Daniel Ahlstedt
Utvecklingspedagog på skolförvaltningen i Kristinehamn
"Elin har en solklar förmåga att förenkla och förmedla kunskap om något så stort som framtid och digitalisering. Hon fick publiken att känna sig delaktiga genom hela föreläsningen och det märktes att Elins innehåll gav dem en hel del ”aha”-upplevelser. Proffsigt och underhållande."
Mikaela Aare
Vägledningsverkstan