CV

Om mig

Född 1989, bor i Örebro, gift.

Teknikbloggare, frilansare och egenföretagare.

Utbildad medievetare, digital designer och journalist

Kreativ, organiserad och trivs i högt tempo

MEDIA/WEBB/RADIO

Driver bloggen Teknifik.se

teknifik-graphic-profile-515x515

Teknifik är en blogg om teknik, internet och den digitala världen som jag startade i januari 2016 med syfte att inspirera, informera och utbilda. För närvarande har bloggen runt 8500 unika besökare och 10 000 sidvisningar i veckan och det växer hela tiden.

Reklamsamarbeten och PR på Teknifik.se

teknifik.se

 

 

Sagt om Teknifik

Teknifik erövrar världen
Elin Häggberg driver den relativt nystartade och synnerligen välskrivna bloggen Teknifik. Det är en sån där blogg som jag önskade att Bisonblog hade kunnat vara, både från början och nu.

Fredrik Wass (Bisonblog)

Tips på en av Sveriges bästa techbloggar
(...) jag vill väldigt gärna tipsa om Elin Häggberg och hennes enormt fina blogg Teknifik. Hon är min idol… 

Åsa Wallenrud

Du är så himla, himla proffsig i allt du gör och tar dig för. Inspireras så mycket av dig ska du veta 🙂

Sandra Hjort (Atilio)

Teknikexpert i Aftonbladet Morgon

På måndagar klockan 7.30 snackar jag varje vecka de senaste tekniktrenderna i Aftonbladet Morgon som sänds på Aftonbladet TV och TV3. 

Elins Teknikskola på P4 Örebro

På tisdagar klockan efter klockan 8.30 pratar vi teknik så alla hänger med i P4 Örebro, här hittar du alla avsnitt. Jag gör också en liten film till P4 Örebros Facebook-sida med tips eller en snabb förklaring av något som har med teknik och vårt digitala liv att göra.

Skribent på Influencers of Sweden

Mars 2016 - nuvarande
Jag är frilansskribent för Influencers of Swedens sajt och skriver varannan vecka ett inlägg under Tech thursday med tips och trix för bloggare och influencers.

Kvällsreporter på P4 Område Mitt

sveriges-radio-sr-logga

September 2016 - Februari 2017
Tre dagar i veckan jobbade jag som kvällsreporter för P4 Område Mitt (stationerad i Örebro). Jag bevakade för nyheter, uppdaterar webb och sociala medier, gjorde radioinslag, modererade i sociala medier m.m. åt P4:s kanaler i Örebro, Värmland, Dalarna och Gävleborg.

Nyhetssändare, reporter och digital redaktör på P4 Örebro

sveriges-radio-sr-logga

Juni 2016-Augusti 2016
Under sommaren 2016 var jag sommarvikarie på P4 Örebro, Sveriges Radio. Jag jobbade främst på nyhetsdesken som sändare och reporter. Ibland jobbar jag även med hela kanalens digitala arbete på webb och i sociala medier som digital redaktör. 

Krönika för Internetmuseum

elinhaggbarg

På uppdrag av Internetmuseum utförde jag ett experiment där jag var utan sociala medier under en veckas tid. Resultatet presenterades sedan i en krönika som är en del av utställningen: "Tills@mmans - en utställning om sociala medier"

Elin Häggberg: ”Utmaningen – en vecka utan sociala medier”

Publicerad 2016-04-06

Webbmaster och redaktör på Equalizer.se

equalizer_icon_ny10

2013-2015
Jag var med och startade, designade och drev den feministiska musikbloggen Equalizer. Vi hade över 2000 följare på facebook och mellan 1000-3000 läsare i veckan när vi var som mest aktiva. Bloggen lades ned i oktober 2015.

Ordförande och kanalchef för Radio Campus

rc_bara_logga-150x150

2014-2015
Under mina år på Örebro universitet har jag varit en stor del i studentradion där jag bland annat varit ordförande, stationschef, utbildningsansvarig samt utvecklat en ny grafisk profil och hemsida åt stationen. Har även varit engagerad i Studentradion i Sverige (SRS) som medlem i valberedningen.

Reporter och nyhetssändare på P4 Gävleborg

p-plats-i-verkligheten_24804992342_o

Okt 2012-Aug 2013
Praktikplatsen under andra året på Bollnäs folkhögskolas radiolinje ledde till en anställning som reporter och nyhetspresentatör på P4 Gävleborg där jag bevakade bland annat kommunpolitik, kulturhändelser och rättegångar. Som nyhetspresentatör bemannade jag desken, nyhetsvärderade, skrev telegram och presenterade nyheter i livesändning.

WEBB- OCH GRAFISK DESIGN

Frilansdesigner sen 2012

text-logo3

 

Jag startade min enskilda firma 2012 när jag började få fler och fler uppdrag inom grafisk design och webbdesign. Mina främsta verktyg är Adobe Illustrator och Photoshop men jag är välbekant med större delen av adobe-sviten. Hemsidor bygger jag främst i Wordpress och jag älskar att koda med språken HTML, CSS, jQuery och PHP.